Gör alltid dubbel/tredubbel och frys in! Receptet nedan är för dubbel/tredubbel servering. Servera med klyftpotatis eller haricots verts och lingon.
- 1,5 dl ströbröd
- 3 dl mjölk
- 1000 g nötfärs
- 8-10 st hackade ansjovisar
- 2 dl hackad persilja
- 2 ägg
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 4 msk smör
Såsen (tillreds i stekpannan):
- 1 dl vatten
- 6 dl grädde (blanda med allt nedan)
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk kalvfond
- 2-3 msk maizena (utspädd i vatten)
- Salt och peppar
Lingon!
Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla 5 minuter. Blanda sedan i färs, ansjovis, persilja, ägg, salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör tills de fått färg. Lägg över i form. Koka ur stekpannan med vatten, sedan resten av innehållet för såsen. Koka ihop, häll över biffarna i formen och låt allt stå i ugn på 225 grader i ca 15 minuter.
Lämna ett svar