Färsbiffar i senapssås.

Färsbiffar i senapssås

Gör alltid dubbel/tredubbel och frys in! Receptet nedan är för dubbel/tredubbel servering. Servera med klyftpotatis eller haricots verts och lingon.

  • 1,5 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 1000 g nötfärs
  • 8-10 st hackade ansjovisar
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 msk smör

Såsen (tillreds i stekpannan):

  • 1 dl vatten
  • 6 dl grädde (blanda med allt nedan)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kalvfond
  • 2-3 msk maizena (utspädd i vatten)
  • Salt och peppar

Lingon!

Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla 5 minuter. Blanda sedan i färs, ansjovis, persilja, ägg, salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör tills de fått färg. Lägg över i form. Koka ur stekpannan med vatten, sedan resten av innehållet för såsen. Koka ihop, häll över biffarna i formen och låt allt stå i ugn på 225 grader i ca 15 minuter.


Publicerat

i

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *