Grönkålssoppa.

Grönkålssoppa

4 lagom portioner, eller 2 rejäla.

  • 600 g grönkål
  • 2 salladslökar
  • 2 msk siktat dinkelmjöl (kan uteslutas)
  • 1 liter vatten
  • 2-3 msk grönsaksfond
  • 2 dl grädde
  • Ägg, smör

Strimla grönkålen. Finhacka salladslök, fräs tillsammans med grönkålen i smör. Strö över mjöl (frivilligt) och fräs en stund till. Häll över vatten och fond. Rör om och koka under lock i ca 20 minuter. Tillsätt grädde, salt och vitpeppar. Mixa, servera med ägghalvor.

Kan serveras med kokt potatis för att bli lite matigare.


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *