Citronrisoni.

Citronrisoni

6 portioner.

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 250 g risonipasta
  • 2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk finrivet citronskal
  • 1 dl riven parmesan
  • salt
  • svartpeppar

Skala och finhacka löken. Fräs lökhacket i smöret ca 5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt risoni, fond och vatten. Låt koka ca 10 minuter eller tills risonin är mjuk, rör då och då.

Rör ner grädde, citronskal och parmesan och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp på ett fat och toppa gärna med extra citronskal, peppar och olivolja.


Publicerat

i

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *