Pho.

Pho

4 lagom portioner, eller 2 stora.

Buljong

  • 1 msk rapsolja
  • 3 schalottenlökar
  • 1 knippe salladslök, tunt skivad, vita och gröna delar för sig
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • färsk ingefära, finhackad (lika mycket som vitlöken)
  • 1,4 l kycklingbuljong
  • 2 stjärnanis
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 msk fisksås
  • 500 g risnudlar
  • 500 g nötkött, i lövtunna skivor

Garnering

  • 1 rödlök, i tunna skivor
  • färsk koriander, finhackad
  • mynta
  • böngroddar
  • pak choi
  • salladslök
  • limeklyfta
  • röd chilifrukt
  • chilisås
  • fisksås

Hetta upp oljan i en gryta på medelvärme.
Fräs schalottenlöken, den vita delen av salladslöken, vitlöken och ingefäran utan att det tar färg.
Tillsätt buljongen, stjärnanisen, soja och fisksås.
Låt buljongen sjuda i 30 minuter.
Sila buljongen och testa smaksättningen.
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på paketet och skär nötköttet i lövtunna skivor, detta går enklast om du halvfryser köttet först.
Fördela nudlarna i fyra skålar och toppa med köttet.
Koka upp buljongen och slå den över köttet och garnera efter tycke och smak.


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *