Wallenbergare, kalvfärsbiffar.

Wallenbergare, kalvfärsbiffar

Potatismos

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar

Wallenbergare

  • 500 g kalvfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk olja
  • Gröna ärtor (och körvel)
  • Lingon (och socker)

Sätt ugnen på 150˚C.

Lingon: Blanda de frysta lingonen med sockret i en kastrull och värm så att sockret smälter. Låt svalna.

Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i vatten.

Häll av vattnet från potatisen och vispa till ett lent mos tillsammans med varm mjölk och matfett. Krydda med salt och peppar.

Kalvfärsbiff: Blanda färs, grädde och ägg. Krydda med salt och peppar.

Häll ut ströbrödet på en tallrik. Forma färsen till biffar och panera i ströbrödet. Bryn biffarna i oljan i en stekpanna. Lägg dem
i en ugnsäker form. Sätt in i mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.Öppna timer: 15 minuter

Ärter: Hacka körveln.

Koka ärterna 2 minuter i kokande vatten och låt dem rinna av. Blanda dem med körveln.Öppna timer: 2 minuter

Bryn smöret och servera det till ärter, körvel, nystekta biffar, potatismos och lingon.


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *