Fiskgryta med saffran.

Fiskgryta med saffran och skaldjur

Ät som den är (2 portioner) eller med potatis, eller bulgur.

  • 450 g kolja eller lax
  • Olivolja
  • 2 paket saffran
  • Timjan
  • Basilika
  • 2-3 dl Fiskfond eller fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • ¼ – ½ creme fraiche
  • Räkor
  • 2 morötter

Kuba fisken. Hetta upp olja med fint skivade morötter, addera timjan. Efter X minuter, addera saffran. Addera fond, grädde och creme fraiche, basilika, salt och svarpeppar. Koka ca 10 minuter. Addera fisken. Efter 5-10 minuter, addera räkor och servera efter enstaka minuter. Salta ordentligt!


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *