Rabarbergrottor.

Rabarbergrottor

  • 225 g rumstempererat smör, osaltat
  • 1 dl strösocker
  • 400 g mjölmix, Finax mjölmix (röd)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk honung
  • Sylt

Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.

I en skål, tillsätt smör, mjölmix, strösocker och honung.

Knåda ihop till en deg och forma bollar som är cirka 4 centimeter på tvären (eller mindre om du föredrar mindre hallongrottor). På ett bakplåtspapper på en plåt (eller formar på en plåt), tryck bollarna lite lätt och gör en fördjupning i mitten.

Tillsätt sylt i varje fördjupning (grotta).

Grädda mitt i ugnen i 10 min. (13). Låt svalna. Går att frysa in.


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *