- 3/4 l vatten
- 1/2 msk salt
- 2 bitar torskrygg (à 140 g)
Koka upp vatten med salt i en vid kastrull. Lägg ner torskryggfiléerna, koka upp i ca 20 sekunder, dra sedan av kastrullen från plattan. Låt stå i 5 minuter med lock på.
Perfekt tillsammans med morotspuré. Frasig grönkål är toppen att toppa med.
Morotspuré
- 50 g smör
- ca 1/2 krm vaniljpulver
- 300 g morötter
- 1/2 dl vispgrädde
- salt och peppar
Bryn smöret och tillsätt vaniljpulvret.
Skala och skiva morötterna i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet, tillsätt det brynta vaniljsmöret och mixa riktigt slätt med stavmixer. Mixa ner grädden för att få en len konsistens. Salta och peppra efter smak.
Lämna ett svar