Kalops.

Kalops

  • 800 g grytbitar av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 3 msk smör
  • 5 dl köttbuljong
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Maizena
  • Salt och peppar

Skala och klyfta löken i stora bitar (ta bort innan servering för IBS-anpassning). Skala och skiva morötterna. Krydda köttbitarna med salt och peppar, bryn väl i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en stekgryta och tillsätt lök och morötter. Häll i buljong, koka upp och skumma. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad, låt koka i 1,5 timme. Vispa ner maizena, låt koka någon minut till. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, rödbetor.


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *