2 stora portioner.
- olivolja, till stekning
- vitlöksextrakt
- smör, till stekning
- 3 färska salsicciakorvar
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl passerade tomater
- 2 msk tomatpuré
- oregano (några kvistar)
- timjankvist (några kvistar)
- 4 port pasta (av favoritsort)
- Salt, svartpeppar, nymalen
- persilja (några kvistar)
Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp olivolja med en klick smör. Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.
Droppa i vitlöksoljan i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.
Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.
Lämna ett svar