Pasta salsiccia classico.

Pasta Salsiccia classico

2 stora portioner.

  • olivolja, till stekning
  • vitlöksextrakt
  • smör, till stekning
  • 3 färska salsicciakorvar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • oregano (några kvistar)
  • timjankvist (några kvistar)
  • 4 port pasta (av favoritsort)
  • Salt, svartpeppar, nymalen
  • persilja (några kvistar)

Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.

Hetta upp olivolja med en klick smör. Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.

Droppa i vitlöksoljan  i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.

Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *