4 lagom portioner, eller 2 stora.
Buljong
- 1 msk rapsolja
- 3 schalottenlökar
- 1 knippe salladslök, tunt skivad, vita och gröna delar för sig
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- färsk ingefära, finhackad (lika mycket som vitlöken)
- 1,4 l kycklingbuljong
- 2 stjärnanis
- 1 msk soja (ljus)
- 1 msk fisksås
- 500 g risnudlar
- 500 g nötkött, i lövtunna skivor
Garnering
- 1 rödlök, i tunna skivor
- färsk koriander, finhackad
- mynta
- böngroddar
- pak choi
- salladslök
- limeklyfta
- röd chilifrukt
- chilisås
- fisksås
Hetta upp oljan i en gryta på medelvärme.
Fräs schalottenlöken, den vita delen av salladslöken, vitlöken och ingefäran utan att det tar färg.
Tillsätt buljongen, stjärnanisen, soja och fisksås.
Låt buljongen sjuda i 30 minuter.
Sila buljongen och testa smaksättningen.
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på paketet och skär nötköttet i lövtunna skivor, detta går enklast om du halvfryser köttet först.
Fördela nudlarna i fyra skålar och toppa med köttet.
Koka upp buljongen och slå den över köttet och garnera efter tycke och smak.
Lämna ett svar