Risotto milanese.

Risotto milanese med torsk

  • 4 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • ca 14 dl vatten
  • 1 liten gul lök
  • 4 msk smör (4 msk motsvarar ca 50 g)
  • 4 dl risottoris
  • 1 förp saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesan (+ ev extra till servering)
  • salt
  • svartpeppar

Koka upp fond och vatten, låt sjuda. 

Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk av smöret (för 4 port) i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt ris och saffran och fräs tills det börjar bli glansigt.

Tillsätt vin och låt koka in. Tillsätt den varma fonden i omgångar och låt vätskan koka in i riset under omrörning. När riset känns mjukt, häll på ytterligare lite fond så det blir riktigt krämigt. Risotton ska vara lös.

Ta av från värmen och rör ner resten av smöret och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med extra parmesan.

Servera med torsk och dragon, eller någonting helt annat.


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *