Spaghetti alla puttanesca.

Spaghetti alla puttanesca

  • 400 g spaghetti
  • 1  rödlök
  • 3  vitlöksklyftor
  • 1  röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1  burk urkärnade leccino oliver
  • 1  burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 6  sardellfiléer i olja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja

Skala och finhacka röd- och vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Häll av och grovhacka oliverna. Fräs röd- och vitlök samt chili i oljan i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 20 minuter.

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

Häll av pastan och rör ner pastan i såsen. Strö över hackad persilja och servera genast.


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *