Hamburgerbröd.

Flippin burgers bröd

  • 850 g vetemjöl special
  • 25 g strösocker
  • 15 g salt
  • 40 g jäst
  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g honung
  • 75 g rapsolja
  • Smör för ugnsplåt

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 skvätt vatten

Lös upp jästen i mjölken. Häll i övrigt och knåda tills degen släpper från bunken och känns elastisk. Jäs under lock 60 minuter. Knåda på mjölat bord, dela i 70 g stora bollar. Platta till på smörad plåt och täck med kökshandduk. Låt jäsa 60-80 minuter. Sätt på ugnen, 225 grader. Vispa ihop för pensling, precis innan gräddning. Grädda i 6-8 minuter (innertemperatur 93 = klara).


Publicerat

i

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *